Categories

VCO-Progressie(26 februari 2024)

Uitslag: 2-2(3-4)
Setstanden en (start)-opstellingen:
Set1: VCO – Progressie: 17-25 (Tim, Christophe, Tessa, Geert, Alexander en Samuel)
Set2: VCO – Progressie: 22-25 (Geert, Alexander, Tessa, Stef, Roel en Samuel)
Set3: VCO – Progressie: 25-24 (Tim, Christophe, Tessa, Stef, Alexander en Geert)
Set4: VCO – Progressie: 16-15(25-24) (Tim, Christophe, Tessa, Stef, Roel en Geert)
Preview:
VCO speelde tegen de ploeg van oude bekende Marijn, ook “de andere Todts” genaamd. Een ploeg die de kwaliteiten heeft om in de eerste reeks te spelen.

Verslag:
In set 1 bleef VCO de evenknie van Progressie tot 13-14. Mooie aanval van Alexander(5-4) en opslagpunt Alexander(8-7)toonde aan wie ze “The real Todts” noemen voor een reden. Doe daar nog een megaredding van Tessa bij die het dan nog met een plaatsbal zelf afmaakte(9-8) en je krijgt een VCO dat goed mee ging. Helaas kon Progressie dan nog een versnelling hoger schakelen en zette het ons op 14-21. Tijd voor een time out. Deze bracht helaas geen toelaas en VCO verloor de set met 17-25.
Set 1 leek helemaal anders te verlopen, want VCO toonde zich de gretigste ploeg en zette Progressie aan tot een time out op 18-13. Dit onder meer door een uitstekend spelende Roel en Stef. Maar ook deze keer leek het alsof Progressie nog eens kon schakelen en deed dit in money time. Het ging van 22-20 naar 22-25. Setwinst Progressie.
Set 3 begon met een achterstand voor VCO die Tessa met een opslagreeks omboog van een 3-5 tot een 7-5. De set kabbelde wat over en weer, maar Progressie kreeg weer de bovenhand en kwam tot 12-16. Toen brachten Christophe met een blok(13-16) en Tim met 2 opslagpunten, waarvan 1 Ace ons terug tot 16-16. Christophe maakte het dan nog af met een aanval naar 17-16. Het leek een kantelpunt, maar nogmaals kantelde de set. Van 17-16 ging het naar 18-20 en 20-22. Stef en Tim brachten VCO met 2 aanvallen terug tot op 22-22. Het bleef gelijk tot 24-24, dan besloot Christophe te droppen en maakte er 25-24 van.
De laatste set ging gelijk op, Geert speelde goed en verdeelde alsof hij het al 50 jaar deed. Tessa wisselde goede opslagreeksen met geweldige passes af en zo stond het 16-15 toen de scheidsrechter affloot en dus 25-24 voor VCO.

Nabespreking: VCO speelde niet zijn beste match, maar liet weer zien dat ze zeker niet misstaan in reeks 2. Door de uitslagen in de andere wedstrijden schuift VCO een plaats op en heeft nu evenveel punten als Bavo. Volgende week wacht leider Trendsetters.